Natuurleerpad op de Peerdegaerdt


De Peerdegaerdt is een bijzondere plek voor beleving van natuur en landschap, met een 100 jaar oude hoogstamboomgaard en een wandeltuin van Mien Ruijs.

Het landgoed wil een plek zijn waar verschillende doelgroepen in contact komen met de natuur en het landschap. Kinderen kunnen hier met hun klas buitenlessen volgen, er is dagbesteding voor mensen met verschillende achtergronden, en er verschillende vrijwilligersdagen en cursussen. De Peerdegaerdt wil een voorbeeld zijn van de samenleving 3.0.

Ik ben gevraagd om een natuurbelevingspad te ontwikkelen wat zich richt op de aanwezige flora en fauna op De Peerdegaerdt en op het omliggende landschap. Toekomstige gasten kunnen dit pad gaan volgen, evenals de leerlingen die hier deelnemen aan de buitenlessen.

Opdrachtgever: De Peerdegaerdt/ basisschool het Spui
Locatie: Strijen
Jaar: 2013-2014
Status:  gerealiseerd
Samenwerking: