Kaapschip

Een binnenvaartschip vormt het hart van een avontuurlijke speelplek

Het Kaapschip is een buurtinitiatief in de wijk Katerdrecht in Rotterdam. Op een braakliggende plek, waar voor de verre toekomst woningbouw gepland is, ligt nu een binnenvaartschip waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Het schip ligt er sinds september 2012, en de vele jonge kapiteins in Katendrecht hebben al menig avontuur op het schip beleefd. Het achterdek van het schip is tevens in gebruik als openluchttheater, hier hebben inmiddels verschillende optredens plaatsgevonden.

‘Het Kaapschip’ is echt een project voor en door bewoners

Katendrecht is een bijzonder stukje Rotterdam, een schiereiland gelegen tussen de Maashaven en de Rijnhaven. De meeste havenactiviteiten zijn van Katendrecht verdwenen, daarvoor in de plaats zijn woningen terug gekomen. Nog niet alle locaties zijn gevuld, verschillende plekken liggen nog braak. Als gevolg van de gefaseerde aanpak zal de betreffende locatie volgens de oorspronkelijke planning (van voor de crisis) pas na 2020 een invulling krijgen.

Opdrachtgever: – (bewonersinitiatief)
Locatie: Katendrecht Rotterdam
Jaar: 2011-2013
Status: gerealiseerd
Samenwerking:    buurtbewoners
Website kaapschip